Składniki:
- mały brokuł
- puszka kukurydzy
- pół papyki
- średnia cebula
- 30 dag makaronu
- czerwone pesto
Przyprawy:
- zioła prowansalskie
- bazylia
- sól i pieprz
Na patelni przesmażamy cebulkę, paprykę i brokuła, dodajemy pesto i kukurydzę. Przyprawiamy i gotujemy na małym ogniu przez około 15 minut, w razie potrzeby dolewając do sosu odrobinę wody. Makaron gotujemy al'dante z odrobiną oleju.
I oto mamy szybki i smaczny wege obiad, powstały z tego, co akurat znalazło się pod ręką. Jeżeli danie trzeba będzie podgrzać, co często u nas się zdarza, ponieważ każdy wraca do domu o innej porze, pomocą służą dwa plastry sera i mikrofalówka.
Na moim blogu http://chybotliwymebel.blogspot.com/ nominowałam Cię do nagrody Liebster Award. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń